25-08-2008

S.V. Epe A1 – Agovv A1

Het was een benauwde maandagavond en we moesten aantreden tegen Agovv.
Met nog een wedstrijd in de benen van zaterdag en in het achterhoofd dat deze jochies uit Apeldoorn 2 klassen hoger voetballen dan wij wisten we dat het lastig zou gaan worden.
Er werd ons voor de wedstrijd gezegd de bal het werk te laten doen, en vooral compact te gaan spelen.
We startten ook zeer compact, door bij bal verlies in te zakken en het veld klein te maken.
Bij balbezit kozen we voor de aanval en dit resulteerde na een kleine 10 minuten al in de voorsprong; Door een goede steekpass van Tim kon Kevin de bal over de doelman tillen:1-0.
We wisten dat we niet teveel moesten willen omdat, we dan onszelf de vernieling in liepen.
Een speler van Agovv kreeg kort daarna de rode kaart, na een overtreding, en de scheids voor een ziekte te hebben uitgemaakt die ik maar niet zal noemen.
11 tegen 10 dus, dit hoeft niet altijd een voordeel te zijn.
We kwamen een paar keer gelukkig met de schrik vrij maar 10 minuten later werd het dan toch gelijk, een schot in de lange hoek liet de voortreffelijk keepende Bas kansloos: 1-1.
We zouden nu nog rustiger aan moeten doen en niks willen forceren, want de kansen zouden van zelf komen en die kwamen er ook: Jasper kopte op de lat en, schoot net over, Daniël kreeg de bal 1 op 1 met de keeper de goal ook niet in.
Even later gebeurde er iets wat ik nu nog niet kan geloven, wij schoten de bal keurig uit voor een blessure behandeling van Agovv,  de beste jongens uit Apeldoorn schoten de bal ook wel terug, maar er was 1 speler bij die waarschijnlijk geen Nederlands kon verstaan.
Terwijl iedereen riep, geef de bal terug, ging hij ermee vandoor en liep om Bas heen en bracht Agovv op voorsprong, dat verstaat men dan onder sportiviteit even zuidelijker van ons prachtige dorp.
Wij bleven gelukkig rustig onder de situatie, wat het niet verergerde.
We gingen daarna op zoek naar de gelijkmaker maar deze kwam er niet meer, op naar de bak thee.
In de rust werd ons gezegd vooruit te blijven voetballen omdat, we een man meer situatie hadden en rustig te blijven.
We begonnen de tweede helft goed, Jasper kreeg direct een 1 op 1 kans maar bleek niet over het Huntelaar bloed te beschikken.
Agovv bleek niet hel veel meer te zijn, wat ons in de tweede helft nog een paar goede kansen voor Hessel, Daniël en Amed bood.
Aan de andere kant werd onze lat nog een keer getroffen maar tot veel meer kwam het niet.
De scheids floot af, de uitslag bleef 1-2.
Wat een wedstrijd, veel kaarten, en we bleven met een lichte kater achter.
Al wisten we donders goed dat we ons niet hoeven te schamen voor deze uitslag, is het nog klote dat je zo verliest.
Gezien het wedstrijdbeeld hadden we moeten winnen en niks anders.
Het is gebleken dat we ons op dit niveau vandaag goed staande kunnen houden en we hopen deze lijn door te trekken.
Er werd gesleurd, gevochten en gevoetbald op iedere meter.
Zaterdag moeten we naar Wezep en hopen we deze bekerronde toch nog een passend slot te kunnen geven.
Ik hoop U daar dan te zien, en ons te steunen.
Aanvang: 14:30.